כל מי שבונה או משפץ מטבח יודע שמגיע השלב בו צריך לבחור את חיפוי הקיר, בדרך כלל בסופו של תהליך הבניה או השיפוץ. חיפוי קיר יכול ליצור תחושה של מטבח גדול או קטן, מרווח או צפוף, בהתאם לחומר ממנו עשוי החיפוי ולצבעו.
עם זאת, לא רבים מבינים כי חיפוי קירות במטבח הוא הרבה יותר מעניין עיצובי: בנוסף להיותו של החיפוי פריט אסתטי שתורם ליופיו של המטבח, הוא גם מגן על הקירות עצמם פני לכלוך שנגרם בתהליכי הבישול.
קיימים סוגים רבים של חיפויי קירות בהם ניתן לעשות שימוש במטבח, ורבים מוצאים את עצמם מתבלטים בין האפשרויות השונות. ראשית, כדאי לדעת שברוב המקרים ניתן להוסיף חיפוי גם אחרי שהעבודה על יתר חלקי המטבח כבר הסתיימה. שנית, להלן סקירה קצרה של הסוגים שמתוכם תוכלו לבחור את חיפוי קירות המטבח שלכם:
חיפוי קרמיקה או גרניט פורצלן
מבין כל סוגי החיפויים, זהו הסוג הנפוץ ביותר בישראל הן משיקולי פרקטיות והן משיקולי תקציב. זאת משום שאריחי קרמיקה מתאפיינים בעמידות לאורך זמן רב, בקלות רבה לתחזוקה וניקוי, ובאפשרויות עיצוב מגוונות: כיום ניתן למצוא קשת רחבה מאוד של דוגמאות מעניינות שניתן לחפות בהן את הקירות, כולל למשל אריחים מעוטרים שניתן להציג בנקודות מסוימות לאורך הקיר.
חיפוי באבן
חיפוי קירות באבן מעניק להם מראה חם ודומיננטי, ובעזרת משחקי טקסטורות שונות ניתן ליצור אינספור חיפויים מעניינים. אלא שחיפוי באבן מצריך גם עבודה מקדימה בעת בניית הקיר שכן יש צורך לשלב בו אבנים בשלב מוקדם יחסית של התקנת או שיפוץ המטבח. בנוסף, קשה יותר לתחזק את חיפוי האבן משום שהאבנים נוטות לספוח לכלוך וכתמים, בסביבה לחה קשה לנקות אותן, וחומרי ניקוי מסוימים יכולים אף לשחוק את האבן ולהזיק לה. אלה הן חלק מהסיבות בעטיין מומלץ לבחור בחיפוי אבן חלקי באיזורים שמתלכלכים פחות ולשלב חיפוי מסוג אחר, קל יותר לתחזוקה וניקוי, באזורים המועדים ללכלוך.
חיפוי בשיש
הוא נוח לשימוש ועמיד לאורך זמן כמשטח עבודה, אז למה לא לחפות בו את כל המטבח? השיש יוצר קוים נקיים מאוד, אינו זקוק לתחזוקה רבה וקל לנקות אותו. אין פלא, אם כך, שיותר ויותר מטבחים עושים שימוש בשיש גם כמשטח עבודה וגם כחיפוי, וזאת על אף המוניטין שלו כיקר יותר באופן יחסי ליתר סוגי החיפויים.