טרנדים בתחום הריצוף לשנת 2020
שנת 2020 כבר פה, האם צפוי להיות איזה חידוש מסוים בתחום הריצוף? או שמא מגמות שראינו בעבר יקבלו נפח בשנת 2020?
ריצוף דמוי עץ
על פניו זה לא חדש, אבל דווקא בריצוף דמוי עץ – תמיד יש ניסיון להמציא מחדש את הגלגל, הוא ישאר פופולרי ואף המגוון יתרחבוזה בא לידי ביטוי בנראות, הטקסטורה ועומק של הגוונים שמאפשר לקבל באריחים מראה הכי קרוב לדבר האמיתי – עץ.
התפקיד של אריחי דמויי עץ מהווים תפקיד חשוב בנראות החלל, בכך שמעניקים תחושה חמה וביתיות, היום יותר ויותר מאמציםאת הריצוף דמוי פרקט בחללים מרכזים בבית, ועם ההתקדמות הטכנולוגית, יתרחב היצע האריחים בעלי תקנים מחמירים של עמידות להחלקה,מה שמאפשר להרחיב את התקנתם בחללים שונים כגון החדר האמבטיה.
משושים
אמנם הוא אריח קטן, אבל שהוא מוצב ברבים על שטח גדול הוא יוצר עניין. את המשושים היה אפשר למצוא אי שם בתחילת המאה ה 20, לפעמים במטבחים ולפעמים בחוץ ברחוב. עם ההתקדמות הטכנולוגית והדיגיטלית צורת המשושה שיקפה מראה מודרני – עד עתידני, ובזכות הקווים הגיאומטרים והמראה הנקי הצליחו להסתגל המשושים בחללים המשדרים מראה נקי כגון מטבח וחדרי אמבטיה. כבר היום, ניתן ליצור הרכב חיפוי של משושים על קיר או על רצפה כריצוף, היצע הגוונים מאפשרים ליצור ייחודיות לחלל ו'משחק' ויזואלי לעין.המשושים (וצורות גיאומטריות דומות) ימשיכו לקבל פופולריות, ובשנת 2020 אף יקבלו הרחבה בגדלים, בצבעוניות, דקורציה וצבעוניות ויהיה ניתן למצוא אותם בסדרות בהתאם, לריצוף ולחיפוי.
שברון / פישבון (צורה)
שברון (באנגלית: Chevron)/ פישבון, צורה הדומה לאות V רק הפוך, הפך לפופולרי בשנים אחרונות גם בישראל. הסיבה לכך שהוא יכול להשתלב נהדר בכל חלל בבית, בין אם זה מודרני או כפרי. את הסגנון של השברון ניתן יהיה אפשר למצוא בחיפוי וגם בריצוף, ניתן למצוא אותו מוכן As is ואפשר להתקין אותו עם הרבה סבלנות עם אריחים מלבנים רגילים (בעבודת ריצוף/חיפוי מקצועית). השברון שובר את המראה הכללי, בחיפויים הוא יכול לתת דחיפה ויזואלית לחלל החדר, בין אם זה מטבח או שירותים. ובריצוף, אפשר למצוא אותו בדמוי עץ/פרקט לא מעט, הוא מצליח ליצור תנועתיות ויזואלית.
אריחים גדולים
אריחים גדולים זאת לא בשורה, אבל בהיצע שמתרחב זה כן. אם פעם בבתים לפני 50 שנה, היו אריחים בגדלים של 15/15 או 10/10 וזה היה נחשב יפהפה, אז בעשור האחרון אפשר למצוא בכל בית אריחים בגדלים של 60/60 ו80/80. היום, טכנולוגית, הייצור מאפשר גדול יותר, רחב יותר, אריחים בגדלים של 120 עד 200 ויותר יתפסו נפח, ואפשר להגיד גם עשור קדימה. אין זה סוד שאריחים גדולים יוצרים הרגשה של מרחב, ובכך מדמים חלל רחב יותר. אם היינו נתקלים באריחים גדולים במבנים גדולים כמו אולמות, מבואות של חללים גדולים וגם במשרדים אז כיום מה שמגיע בטפטופים – יהיה כבר סטנדרטי בשנים הבאות.במקביל לאפקט הגדילה, המהפכה הדיגיטלית הביאה ביטוי גם במונחים ארוכים, גבוהים וצרים (לדוגמא השפעת הצילום לאורך במדיה). ביטוי ויזואלי שנתפס במרחב היום-יומי השפיע גם באפקט עיצוב הבית. ואת זה ניתן לראות באריחים. יותר מלבניים במבנה ויותר גדולים (120/240 לדוגמא) לרצפה ולקיר כחיפוי.
מראה טבעי
ההתקדמות הטכנולוגית מצליחה להביא ביטוי בייצור בטקסטורות באריחים ברמת גימור מאוד גבוהה. המראה הויזואלי הטבעי-פראי של האריח משקפת תחושה של הדבר האמיתי. כמו סלע שנחצב במרכז ומראה את שכבותיו, עם ההתקדמות הטכנולוגית בפסי הייצור בעולם האריחים, הויז'ואל של כל אריח מקנה סיפור של טבע שאין שני לו. ההיצע של הטקסטורות ימשיך להתרחב ולתפוס מגמה של מראה טבעי.
לסיכום
בשורות גדולות? תלוי את מי שואלים, החידושים יבואו בעיקר בייצור, והטכנולוגיה מצליחה להביא לנו גם השנה היצע רחב של אפשרויות וגוונים חדשים.הטרנדים המוצגים פה בהחלט מסתמכים על מגמות שראינו באופן חלקי עד מלא ותופסים נפח בשנה החדשה. נקודות נוספות שלא קיבלו התייחסות אבל ראוי לציין:סגנון הארדקו שהיה מזוהה בתחילת המאה 20 מראה השפעה בתחום החיפוי, צורות שהיו מזוהות באותה עת כגיאומטריות/לינאריות/קשתות מגיעות כחלק ממגמה גלובלית בתחום עיצוב הבית. נקודה נוספת, השפעת הטבע. בעיצוב הבית הראטן וצבעוניות של גווני אדמה והשפעות אפריקאיות / שבטיות הורגשו בתחום הריהוט והאקססוריז לצד צבעוניות של פסטליות (השראה מהסגנון הסקדיניבי), אז בתחום החיפוי נקבל ביטוי של צבעוניות אדמה-עד עזה (לדוגמא חיפוי דמוי עץ בדקור ליניארי) , וכן ביטוי של איורים ודקור של טבע . ומה קורה בחדרי האמבטיות? כניסה של אמבטיות חופשיות (freestanding) לחדרי אמבטיות, שדרוג רציני בנראות החלל.
רוצים להיות ראשונים ולהשוויץ? מוזמנים להגיע לאחד מאולמות התצוגה של עוז-קרמיקה ולהתרשם מהקולקציות החדשות לשנת 2020.